Sofija Lev (LT) ir profesionāla dejotāja, kas dzīvo Viļņā. Viņa ir bijusi vairāku konkursa dejotājs ar 12 gadu pieredzi, piedaloties solo, duetos, mazās grupās un formācijās dažādās deju stilu kategorijās – stepa deja, džezs, laikmetīgā, liriskā, akro, balets un hip-hop — starptautiskās un reģionālās sacensībās.

Viņa sāka dejot baletu un nodarboties ar ritmisko vingrošanu no četru gadu vecuma, bet stepa dejai pievērsās, kad viņai bija tikai seši gadi. Kopš tā laika viņa ir bijusi JustTap Dance Company kā dejotājs un tehnikas skolotājs. Ar JustTap Dance Company viņa ir piedalījusies Starptautiskajā deju organizācijā European and World Tap deju čempionātā, kur solo pieaugušo kategorijā ierindojās 13. vietā. Kā stepa dejotāja, viņa apmeklēja dažādus stepa deju festivālus, piemēram, “Tap On Barcelona 2017”, “Stockholm Tap Festival 2018” un “Stockholm Tap Festival 2023”, kur viņa apmeklēja profesionāļu līmeni.

Sofijas pieredze laikmetīgajos, liriskos un akro stilos nāk no laikmetīgā deju kolektīva “Key”, “Gama” un “Vilnius’ Ballet” deju studijas. Viņa ir uzvarējusi dažādas balvas duetu, mazo grupu un formāciju kategorijās (“Šok 2019 “Kopumā labākais junioru duets Lietuva”, “Lithuanian Show and Contemporary Dance Competition 2017” junior small-grupa 3. vieta, “Allegro 2017” solo — balva par “Harimatiskākais priekšnesums Konkurss” utt.).

Piecpadsmit gadu vecumā viņa sāka savu karjeru kā džeza dejotāja un horeogrāfe Viļņas koledžas Muzikālā teātra nodaļā. Viņa veidoja horeogrāfiju dejām “All That Jazz” (“Chicago”, “Overture” (42nd Street), “Pink Panther” un citi. Sofija arī sniedz lekcijas par fakultatīvām hiphopa nodarbībām Muzikālā teātra studentiem un horeogrāfēja deju rutīnas (Liama Peina dziesma “Strip That Down”) viņu izvēles eksāmenam.

2022. gadā Sofija horeogrāfēja 45 minūšu garu džeza un stepa deju izrādi “Red is the Color Džeza”. Pirmizrāde notika 2022. gada 22. jūnijā Viļņas Dejas teātrī. Šovā tika iekļautas dažādas džeza un stepa deju horeogrāfijas, kuras izpildīja seši dejotāji. Izrāde tika izpārdota un oktobra sākumā Sofija kļuva par pārbaudītu rekordisti kā “Jaunākā džeza šovu režisore un horeogrāfe Lietuvā”.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.